9 Redenen waarom je nu naar de Kapper moet !


Bookmark and Share

9 Redenen waarom je nu naar de Kapper moet !

Tips  >  Haarverzorging   >  0

Je haar heeft de textuur van een vogelnest, ontbreekt aan levendigheid of geeft blijk van een eigen willetje? Dan is er maar één oplossing: je kapper op speed dial zetten om een interventie te houden. Maar wat zijn de tekenen die je erop moeten wijzen dat je coupe schreeuwt om een bezoek aan de salon? Wij zetten ze even voor je op een rij. Please take note.

1. Droge, gespleten haarpunten

Tijdens de winter krijgen onze lokken het hard te verduren. Doordat we de verwarming harder laten werken, zorgen we er tegelijkertijd ook voor dat het vocht (en daarmee het leven) uit ons haar verdwijnt. De oplossing: de haaruiteinden eraf laten knippen. Snip snip!
P.S. De verwarming lager zetten en een warmwaterkruik gebruiken wil ook al helpen. Haar én huid zullen je dankbaar zijn. Oh ja, en op je boodschappenlijstje: hydraterende shampoo.

 

2. Je hebt al tien jaar dezelfde kapper

Het is nooit slecht om eens te wisselen van kapper, want dat brengt sowieso verandering mee. Om kort te gaan: elke haarstylist heeft een andere visie op je look en zal dus nieuwe accenten leggen. Ga voor het experiment, het is maar haar! Toch te bang voor een kapselblunder? Vraag de kapper dan om je huidige coupe lichtjes te bewerken, bijvoorbeeld door laagjes te knippen of er een beetje kleur aan toe te voegen. And remember: change is good!

 

3. Je hebt je haar nog nooit gekleurd

We weten dat een natuurlijke kleur heel mooi kan zijn, maar een beetje verf kan al zo veel meer warmte in je coupe brengen. Wees gerust: je hoeft nog niet voor een permanent resultaat te gaan, maar probeer wat kleurshampoos uit. Die nieuwe tint is al helemaal weg na een paar wasbeuren, dus je hebt zeker de ruimte voor trial-and-error. De juiste tint kan je hele look veranderen, en die hoeft niet ver van je natuurlijke haarkleur te liggen. Zelfs een paar tinten verschil kan je lokken al heel wat voller laten lijken. Daarnaast zorgt een kleuring ook voor meer leven en glans in je haar.

 

4. Je bent vergeten hoe je kapper eruitziet

Met andere woorden: als je al even niet meer in de kapersstoel hebt plaatsgenomen -say zes maanden of langer - wordt het echt wel tijd om een afspraak te maken. Zelfs als je je haar laat groeien, is het belangijk om het gezond te houden door de puntjes te laten bijknippen. Geen excuses!

 

5. Je snit is vormloos geworden, want je bent bang van de kapper

Veel vrouwen durven hun haarstijl niet aan te passen omdat ze bang zijn dat hun haar opeens veel korter zal zijn. Het is belangrijk om te weten dat je coupe er al veel beter kan uitzien dankzij een kleine wijziging in de textuur van je kapsel. Onthoud: je haar omkadert je gezicht, dus is het belangrijk om beide goed uit de verf te laten komen.(Pun unintended.) Onzeraad: blader eens door een magazine en ga op zoek naar een haarstijl die niet veel verschilt van de jouwe, maar er toch veel leuker en moderner uitziet. Vraag je kapper of hij jou die look wil aanmeten en ga zo steeds een stapje verder. Na een paar kappersbeurten heb je gradueel een volledige make-over ondergaan zonder het gemerkt te hebben. Zeg dat wij het gezegd hebben: baby stepswerken al-tijd.

 

6. Je staat bekend om je eeuwige paardenstaart

Oké, een goeie staart kan mooi zijn, maar oogt vaak een beetje braafjes. Ergo: we willen hem liever niet als signature style. Stel jezelf de vraag: waarom zou ik die lengte willen behouden? Je kan evengoed voor een chic pixiekapsel gaan dat tegenwoordig erg hip is en misschien zelfs beter bij de textuur van je lokken past. Of ga voor een hoge dot, vlechtjes... You name it, you try it.

 

7. Je haat het om je haar te stylen

Je hoeft echt niet elke ochtend in de weer te gaan met die stijltang (een killer voor je haar, trouwens) om je lokken onder controle te kunnen houden. Er is een makkelijkere manier, namelijk: een Betere Snit. Vraag je kappers om wat laagjes en details aan te brengen die perfect bij de beenderstructuur van je gezicht passen. Een goed gesneden coupe zal ervoor zorgen dat je weinig moeite hoeft te doen om er geweldig uit te zien. Dus: minder gedoe = een betere look. Wie had dat gedacht?

 

8. Je ziet er altijd moe uit

Natuurlijk werken we allemaal hard, maar als je er 24/7 uitziet alsof je hier en nu in slaap kan vallen - ongeacht hoeveel uurtjes slaap je achter de rug hebt en hoeveel make-up je hebt aangebracht - is er maar één oplossing: de magie die alleen de perfecte haarkleur je kan geven. Een woordje uitleg: wanneer het kouder wordt en je bruine kleurtje begint te vervagen, moet je ook je haarkleur aanpassen. Ga dus voor warme tinten met een goudkleurige ondertoon, zoals karamel, koper of rijke chocoladekleuren. Je huid zal opleven en er zo veel stralender uitzien!

 

9. Je voelt je niet aantrekkelijk

Als al je vriendinnen er ineens beter uitzien dan jij, of als je in de spiegel kijkt en niet meer tevreden bent over de vrouw die terugkijkt, is het tijd voor een upgrade. Ga bijvoorbeeld eens voor een froufrou. Kleine verandering in je coupe, megaboost voor je gelaat!